Дамбраускас: Наслаждавам се на времето си в Лудогорец

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви, че очаква утре в мача срещу ЦСКА да се получи един добър футболен празник, предаде репортер на БГНЕС. Двата отбора ще спорят на Националния стадион "Васил Левски" в двубоя за Суперкупата на България от 20:30 часа.

"Първи официален мач. Европейското първенство спести липсата на футбол. Радвам се, че се завърнахме на българските футболни терени. Смятам, че и двата отбора ще се хвърлят и ще направят един добър празник. За мен и моите футболисти най-важен е следващият мач. Да, мачът в сряда ще ни доближи доста повече до нашата основна цел, но най-важен е предстоящият мач. От всеки двубой трябва да си изваждаме поуките. Анализирахме всичко, което се случи през изминалия сезон. Опитваме се да се учим от всяка грешка, която сме направили. Смятам, че сме направили правилния анализ. Има доста обективни и субективни причини на развитието на последните мачове с ЦСКА. Последният мач, който изиграхме на "Българска армия" беше след момента, в който бяхме спечелили титлата. Отидохме там една идея по-неподготвени", коментира Дамбраускас на днешната си пресконференция.

Валдас Дамбраускас

"И двата отбора имат много нови футболисти. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе срещу нас. Имат много нови играчи. За тях ще бъде по-лесно, защото ще анализират нашите мачове с Шахтьор Солигорск. Феновете трябва да очакват един много добър мач. Не мисля, че ще се стигне до момент, в който ще имаме един отбор за Европа и един за България. Да, ще има ротации. За мен футболът не е само физика. Един играч може да бъде най-добре подготвения физически, но когато не знае къде точно трябва да бъде, неговата ефективност се губи. Нашата цел е всеки изминал мач да подобряваме връзките между играчите и да създадем облик на игра, който да се хареса на всички", допълни той.

На въпрос на БГНЕС дали утрешният мач може да има отражение върху битката за титлата между двата тима, Дамбраускас отговори: "До момента съм взимал участие в два такива мача. За мен няма абсолютно никакво предимство, защото и в двата мача моят отбор беше победител. Има много време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме много работа в Европа и българското първенство. Има трансферен период през зимата, който също ще промени много неща. Въпреки че този мач е важен, предстоят европейски мачове".

"Тактически има много неща за подобряване. Изиграли сме много малко мачове в този състав. Мога да дам за пример Пиерос Сотириу. Той изигра минути за първи път от няколко месеца. Успяхме да подобрим владеенето на топката и пресирането. Срещу Шахтьор създадохме доста положения в първия мач. С всеки мач тези възможности ще стават все повече и повече. Като треньор се надявам този потенциал да се подобрява все повече и повече. Не мога да кажа кога ще видим завършения продукт. За мен няма такова понятие, защото с всеки мач искаме да подобряваме все повече нещата. Погледнете Лудогорец в най-добрите им години. Играха с 13-14 човека и това се случваше в няколко години подред. Не съм магьосник. Нашата работа е да преструктурираме нашия модел на игра такъв, какъвто искаме ние. Суперкупата е по-различен мач, в който и двата отбора ще опитаме да покажем най-доброто, на което сме способни. Не мога да контролирам миналото. Мога да контролирам моето държание и това ще го направя днес и в утрешния ден. Смятам, че вършим добра работа и се наслаждавам на времето си тук", завърши Дамбраускас. /БГНЕС