Дамбраускас: Трябва да изчистим грешките

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбрускас даде пресконференция преди двубоя с Арда. Срещата с кърджалийци е в петък, 12 март, от 17:00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Добър ден (на български). Както миналата седмица и тази ще е тежка. Още след мача с ЦСКА, заявих че ни чакат трудни мачове с Царско село и Берое. Така и се получи. Сега пак са 3 мача за една седмица, но това не е нещо ново за нас. След победата в Стара Загора сме с голяма увереност. Тренираме добре и съм доволен“, започна той.

Трудно е да кажа защо правим грешки в защита. Ние не се заблуждаваме от успеха с 4:1 над Берое, защото при 1:1 те имаха много добра ситуация. Трябва да благодарим на Сисиньо, че ни спаси в нея и изби от голлинията. Бяха ли вкарали, развоят можеше да е друг. Този проблем в дефанзивен план го нямаше на лагера в Турция. Ние не допускахме толкова положения в контролите срещу Шахтьор и Динамо. Но пък в мача срещу ЦСКА играхме много добре в защита“.

Трябва да изчистим грешките. Търсим ключа, с който да затворим вратата. Нещото, което ни държи на високо ниво, е потенциалът, който имаме в атака. Трябва да има подсигуряване, да тренираме тези действия в дефанзивен план. Вече казах, че за мен Арда, макар и извън Топ 3, впечатлява с начина си на игра. Те са един от най-организираните отбори в България, обичат да играят футбол. Не се фокусират върху притежанието на топката и са много опасни на контраатака. Трябва да сме добре подготвени“, допълни литовецът.

Срещат се най-добрият треньор на Литва и най-добрият на България (б.а. - Николай Киров)? Не мисля, че това ще повлияе по някакъв начин на играта. В крайна сметка футболистите ще са факторът, който ще повлияе на крайния резултат. Иначе аз мога да поздравя Николай Киров за успеха му начело на Арда. Като треньор съм човек, който обича комуникацията с играчите. Важното е как и кога един наставник говори с тях. Аз трябва да ги разбирам и като хора, и като футболисти. Понякога трябва да се повиши тон, но моментът трябва да е правилен“, отговори той на въпрос дали повишава тон на своите играчи при негативен резултат.

10 месеца работих с Кахлина в Горица. Познавам го добре и имам добри впечатления от него. Той бе капитан и лидер на Горица. Интелигентен играч, който след време може да е добър треньор. Абсолютно е възможно е следващите 3 мача да запише участие. Той помага много и на Пламен Илиев. Защото нивото на Пламен също се вдигна. Двамата се разбират добре на тренировките. Защо привлякохме Кахлина? Търсим подобрение навсякъде. Когато един отбор е в зоната на комфорт, започва да стана обикновен отбор. А тогава нещата са загубени. Често сме виждали как един шампион става средняшки отбор заради някое грешно решение. Ние предвидихме дадената ситуация и заради това привлякохме Кахлина“, завърши Дамбраускас. /БГНЕС