Данаил Кирилов: Не е говорено с мен за министър на правосъдието

Такива разговори с мен не са провеждани до този момент. Така председателят на Комисията по правни въпроси и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов опроверга появилата се в общественото пространство информация, че може да заема поста министър на правосъдието, предаде репортер на БГНЕС.

Заради скандала с имотите оставка подаде правосъдният министър Цецка Цачева, а до гласуването ѝ в парламента нейните функции ще изпълнява Десислава Ахладова.

„Знаете, че това е изключително правомощие на министър-председателя на България. Ако има нещо в тази връзка, ще разберете своевременно за това“, заяви Кирилов пред журналисти в парламента.

По отношение оставките, които бяха подадени към този момент заради скандали с апартаментите в квартал „Изток“, Кирилов заяви: „Към настоящия момент не е имало съвещание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Смятам, че такава комисия вероятно ще се състои в четвъртък или след този момент“.

Темата коментира и народният представител от „Обединени патриоти“ Емил Димитров. „Не знам какви са цените, но когато човек живее 9 години в София е хубаво да си купи апартамент. Не знам на каква цена го е купил, но е хубаво да има лично жилище. Щом са тези цените, да си носи отговорността“, смята Димитров.

На въпрос как ще се отрази евентуална оставка на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, чието име също бе замесено в имотния скандал, депутатът отговори: „При всички случаи ще бъде много трудно, ако се стигне до едно такова решение, защото той ръководи организация, избори и всичко. Не мога да ви кажа дали ще стане, но факт е, че благодарение на него се осъществява кворума в момента. Кворумът зависи от усилията, уменията, комбинативността и обещанията, които дава Цветанов на всички останали“. /БГНЕС