Дани Ингс потопи Ливърпул край Южния бряг

Отборът на Ливърпул допусна нова грешна стъпка в защитата на титлата в Англия, след като загуби гостуването си на Саутхемптън с 0:1 като гост в последен мач от 17-ия кръг на първенството.

Дани Ингс наказа бившия си отбор на "Сейнт Мерис".

На "Сейнт Мерис" бившият нападател на мърсисайдци Дани Ингс, който се намира в отлична форма за "светците" през последните два сезона, откри резултата още във втората минута с много прецизен прехвърлящ удар, който не остави шансове на Алисон Бекер. "Червените", които играха с централна двойка защитници Фабиньо и Джордан Хендерсън, постепенно наложиха натиск, но бяха много неточни в завършващата фаза. Възпитаниците на Юрген Клоп отправиха само един точен удар в целия двубой, като за сметка на това в статистиката им имаше 11 неточни изстрела. В крайна сметка домакините удържаха минималната си преднина и записаха ценен успех, като на два пъти имаха късмет, че срещу тях не бе отсъдена дузпа за игра с ръка и нарушение срещу Садио Мане.

След това поражение Ливърпул остава на върха на класирането с 33 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" са изиграли мач по-малко. За шампионите това бе трета поредна среща без успех в Лигата. От своя страна Саутхемптън вече има актив от 29 точки и се изкачи до пето място в подреждането.

В следващия си мач във Висшата лига Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на 17 януари от 18:30 часа българско време. /БГНЕС