Дания разби Уелс и е първият четвъртфиналист на Евро 2020

Отборът на Дания се превърна в първия четвъртфиналист на Евро 2020, след като разби Уелс с 4:0 в откриващия осминафинален сблъсък от първенството. На "Йохан Кройф Арена" в Амстердам датчаните надиграха категорично своя съперник и заслужено стигнаха до убедителен успех.

Дания зарадва своите фенове на "Йохан Кройф Арена"

Двубоят започна с леко предимство на "драконите", но играчите на Дания отговориха бързо и постепенно поеха контрол над събитията. В 27-та минута Каспер Долберг, който замести контузения Юсуф Поулсен в титулярния състав на "червения динамит", откри резултата с много прецизен изстрел от далечно разстояние, който не остави шансове на Даниел Уорд. Само три минути след почивката Долберг удвои преднината на своите след страхотен пробив на Мартин Брайтуайт отдясно и центриране по земя, което бранител на Уелс изби в краката на Долберг, който от своя страна не сбърка от близко разстояние. Играчите на Уелс имаха претенции за нарушение в началото на атаката, но прегледът от ВАР реши, че попадението е редовно. В заключителните минути "червения динамит" стигна до нови два гола, дело на Йоаким Мале и Мартин Брайтуайт, като попадението на Брайтуайт първо бе отменено заради засада, но впоследствие ВАР определи, че засада няма. Между двата гола Хари Уилсън от състава на Уелс получи пресилен червен картон за нарушение срещу Мале.

В крайна сметка Дания стигна до успех с 4:0 и се класира за четвъртфиналите, където ще срещне Нидерландия или Чехия. /БГНЕС