Даниел Лорер: Днес говорим с ИТН, БСП и ДБ, не приемаме условието на "Възраждане"

Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация "Продължаваме промяната" вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това съобщи за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

"Днес говорим с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме", каза още Лорер.

По-рано днес Корнелия Нинова потвърди, че БСП ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на ПП. Тя съобщи, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдиха пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Костадин Костадинов от "Възраждане" каза, че ще преговарят за подкрепа на бъдещ кабинет с мандат на ПП само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Covid-заразата.

От "Продължаваме промяната" не приемат условието на "Възраждане", посочи Даниел Лорер пред радиото. /БГНЕС