Даниел Лорер: Президентството предпочита да повтаря тезите на опозицията

Истинските мотиви за вота на недоверие са, че най-накрая българско правителство започна да показва резултати в борбата с корупцията и това не се хареса на тези, които поискаха оставката на председателя на Народното събрание. Явно им дойде нанагорно и много изведнъж, затова предпочетоха да хвърлят страната в хаос.

Това коментира пред бТВ министърът на иновациите Даниел Лорер, ден преди дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета „Петков”.

Вярвам, че в българския парламент – и в бившата коалиция, и в опозицията, са отговорни и ще кажат, че да хвърлят държавата в хаос точно сега е престъпление, подчерта Лорер.

Относно думите на президента Румен Радев по-рано днес, който коментира, че не приема откритите призиви към политическо номадство, Даниел Лорер каза:

Преди повече от година, когато въоръжена полиция влезе в президентството, всички ние излязохме и казахме, че не може да се рекетира институцията, че живеем в правова страна. Сега, 6 месеца по-късно, когато виждаме успехи за българската антикорупционна борба, президентството предпочита да повтаря тезите на опозицията, че видиш ли парламентът е един магазин. Съжалявам, но президентът трябва да знае, че за нас не е магазин, а депутати, чиято съвет е пред техните избиратели.

Когато дойде моментът за коалиционни разговори всички постове ще бъдат на масата, каза още Лорер, визирайки включително и поста на министър-председател. /БГНЕС