Даниел Стол поведе в ранглистата за сезона в хвърлянето на диск

Действащият световен шампион в хвърлянето на диск Даниел Стол поведе в ранглистата за сезона, след като направи изключително силен резултат по време на състезания в Солентюна, Швеция.

Даниел Стол се доближи на по-малко от половин метър от личния си рекорд.

27-годишният Стол спечели надпреварата в понеделник вечер, след като при третия си опита изпрати диска на 71.37 метра. Първоначално опитът бе маркиран за фал, но след контестация и преразглеждане, съдиите определиха, че всичко е наред и опитът е валиден. По този начин Стол постигна втория най-добър резултат в кариерата си, доближавайки се на по-малко от половин метър от своя рекорд - 71.86 метра. Това е и 14-ят най-добър опит в историята на дисциплината.

"В сравнение с миналата година съм як като бик, така че таймингът на хвърлянето е много важен. Точно върху това работя от юни насам", коментира след успеха Стол, който завърши с близо пет метра пред втория Симон Петершон (66.51).

Стол има девет победи от десет състезания през 2020, но тази вечер му предстои много сериозно предизвикателство - Игрите Пааво Нурми в Турку, Финландия, където ще премери сили с действащия европейски шампион Андриус Гудзиус. /БГНЕС