Държавен вестник обнародва Закона за хазарта, край на частните лотарии

Държавен вестник днес обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри, предаде репортер на БГНЕС.

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“, се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват. Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на закона, се изплащат според съответните условия и правила. С влизането в сила на промените в закона спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

БГНЕС припомня, че след гласуване на второто четене на промените в закона в зала вносителят Валери Симеонов посъветва хората, които имат да получават награди от частни лотарии „да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат”. "Добър съвет към българските граждани е да спрат да купуват талони. Защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува закона в Държавен вестник”, каза още Симеонов след гласуване на промените. /БГНЕС