Държавен вестник обнародва Закона за хазарта в брой 14

Държавен вестник ще обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри, в предстоящия брой 14, предаде репортер на БГНЕС.

Официалното издание на Република България излиза два пъти в седмицата – във вторник и в петък, когато тези дни са работни, а съдържанието се обявява ден по-рано.

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“, се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на закона, се изплащат според съответните условия и правила.

БГНЕС припомня, че след гласуване на второто четене на промените в закона в зала вносителят Валери Симеонов посъветва хората, които имат да получават награди от частни лотарии „да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат”.

С влизането в сила на промените в закона спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

„Добър съвет към българските граждани е да спрат да купуват талони. Защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува закона в Държавен вестник”, каза още Симеонов след гласуване на промените. /БГНЕС