Дясната ръка на Стефан Янев го напусна в деня на основаване на партията му

Един от най-близките сътрудници на бившия служебен премиер Стефан Янев го напусна в деня на основаването на неговата партия „Български възход“, предаде БГНЕС.

Ралица Симеонова, която е съоснователка на партията, заяви, че няма как да бъде част от този проект, защото не може да гарантира на хората, че те няма да бъдат излъгани отново.

„Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български възход“ като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна“, каза Симеонова.

Според нея един от основните проблеми на новата формация е кадрови и той изглежда нерешим.

„Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път“, написа Симеонова в социалната мрежа. /БГНЕС