ДАЗД поздравява българско дете, прието да учи в британския кралски колеж

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова поздравява Натали Димитрова от София за успешния прием в престижния Британски кралски колеж – King’s College в Лондон.

„С това постижение Натали Димитрова показва, че е дете, което от малко си поставя цели и прави всичко възможно да ги постигне. Тя може да бъде пример за всички деца, че мечтите се сбъдват, когато полагаме усилия и инвестираме времето си в тях“, сподели д-р Лилова.

От малка Натали се занимава с изучаване на чужди езици и сега вече говори и пише свободно на три – английски, руски и немски, а в момента е в дебрите на японския език. Покрай това свое умение, Натали успява да се подготви отлично и от името на България да участва и да бъде сред победителите през 2020 година на Олимпиадата на учениците по английски език, провеждана от Руската академия на националното стопанство и държавни служби към президента на Руската федерация.

С времето Натали се увлича по усвояване на умения за аргументация в различни ситуации и казуси в живота й в училище и извън него. Това е и основната причина да се насочи към избор на такава професия, която да е базирана на тази основа. В края на 9-ти клас кандидатства за Кралската академия в Оксфорд с профил „Право“ и е приета, а следващото лято кандидатства успешно и е приета в Лятната програма за ученици с направление „Право“ към Колумбийския университет в САЩ. Двете места й предоставят възможност да общува с деца и преподаватели от цял свят, както и да работи по интересни финални проекти, единият от които е под формата на симулация на съдебен процес.

Още в средата на 10-ти клас Натали започва да се подготвя за кандидатстване в университети, които са на първите места в Европа и света в ранклистата на юридическата специалност. Поради пандемията от есента на 2020 година, тя учи 11 клас на самостоятелна форма и затова успява да вземе участие в редица курсове с направление „Право“ в университетите Харвард, Пенсилвания, Станфорд, WASEDA /Токио/, KU LEUVEN /Белгия/.

Кандидатстването обаче се оказва доста сложна задача поради множеството изисквания за прием и силната конкуренция, но пък ѝ доказва, че е инвестирала времето си правилно още от ранните ученически години. Университетите имат изисквания за стажуване, за минимален успех в дипломата, участие в различни курсове свързани с правото, препоръки и т.н. Въпреки това Натали не се отказва и подава документи в 4 университета в Европа и те всички й изпращат предложения за прием. Накрая тя избира King’s College London и през септември тази учебна година ще започне обучението си там.

Държавната агенция за закрила на детето отправя своя поздрав за забележителния успех на Натали и пожелава на нея и всички български деца да продължават да постигат всички неща, които ги правят щастливи, без да спират пред предизвикателствата и трудностите на пътя им. /БГНЕС