Де Бройне: Триумф в Шампионската лига ще промени отношението към нас

Кевин Де Бройне заяви, че спечелването на Шампионска лига ще „промени отношението“ към Манчестър Сити, като тимът се подготвя за реванша си от полуфиналите на турнира с Реал Мадрид в сряда вечер.

Момчетата на Пеп Гуардиола влизат в сблъсъка в Испания с преднина от 4:3 след вълнуващ първи мач на „Етихад“, в търсене на втори последователен финал в надпреварата. „Гражданите“ доминират в английския футбол в последното десетилетие, но никога не са ставали европейски клубни шампиони независимо от трансформацията под ръководството на богатите собственици от Абу Даби. Белгийският национал Де Бройне сподели, че спечелването на трофея ще „промени перспективата отвън“ за лидера във Висшата лига, който миналата година отстъпи на Челси в решителния сблъсък в ШЛ.

Кевин Де Бройне (л).

„Като играч искаш да печелиш трофеите и искаш този. Мисля, че фактът, че сме се борили за него в последните години и сме достигали до заключителните етапи означава, че се справяме много добре. Очевидно, това е турнир и качеството е много високо, така че е много, много трудно да го спечелиш и се случват различни обстоятелства. Но ако погледнете назад начина, по който сме се представяли, или как аз съм играл с тима от седем години, сме се справили наистина добре. Но, не сме го печелили, това е истината, и мисля, че евентуален триумф ще промени отношението към нас“, каза 30-годишният полузащитник на „небесносините“.

Гуардиола заяви, че тимът му вероятно ще трябва да се подобри в реванша срещу новокоронясания шампион на Испания, за да достигне евентуален финал с Ливърпул в Париж. „Същевременно, искам да ви кажа едно нещо – можем да играем далеч по-зле отколкото играхме и да спечелим, и никой не може да ме опровергае. Така че никой не знае, футболът е непредвидим. Понякога получаваш нещо, което не заслужаваш, понякога може би не получаваш това, което заслужаваш заради усилието и толкова много други неща“.

Защитникът Кайл Уокър може да направи завръщане на „Бернабеу“ срещу 13-кратния шампион на Европа, след като пропусна изминалите пет мача заради травма на глезена. Десният бек поднови тренировки и Гуардиола потвърди, че ще пътува преди да бъде взето окончателно решение – колегата му в отбрана обаче Джон Стоунс остава в лазарета. /БГНЕС