Де Бройне възстанови аванса на Сити с четири гола във вратата на "вълците"

Отборът на Манчестър Сити е все по-близо до това да защити шампионската си титла в Англия, след като разби Уулвърхемптън с 5:1 като гост и възстанови преднината си от три точки пред втория в класирането Ливърпул.

Във вторник мърсисайдци победиха Астън Вила с 2:1 в Бирмингам и поставиха под напрежение "гражданите", които обаче отговориха със стил на "Молиню". Над всички за Сити за пореден път бе белгийският халф Кевин Де Бройне, който се отличи с четири гола, включително хеттрик в рамките на 17 минути с "по-слабия" си ляв крак. Де Бройне изведе гостите напред още в седмата минута, но четири минути по-късно Леандер Дендонкер изравни. В 16-та и 24-та минута офанзивният играч на Сити вкара нови два гола, а в 60-та отново той покачи на 4:1. Крайното 5:1 оформи Рахийм Стърлинг в 84-та минута.

По този начин Манчестър Сити вече има 89 точки, три повече от втория Ливърпул, като "гражданите" имат и предимство от седем гола в головата разлика. Това означава, че тимът на Пеп Гуардиола се нуждае от четири точки в последните си два мача с Уест Хям (гостуване) и Астън Вила (домакинство), за да стане отново шампион. Уулвърхемптън заема осма позиция в класирането с актив от 50 точки.

Останалите резултати:

Лийдс - Челси 0:3

Лестър Сити - Норич 3:0

Уотфорд - Евертън 0:0. /БГНЕС