Деца рисуват Коледа за героите в бяло

Националният военноисторически музей (НВИМ) с кампания „Нарисувай Коледа за героите в бяло“.

„Националният военноисторически музей винаги е бил мястото, което съхранява паметта за героите от нашето минало. Тази година решихме да се обърнем към героите от нашето настояще, а именно българските медици”, каза пред БГНЕС Деяна Костова от музея.

„Всички знаем, че празниците за тях тази година вероятно ще бъдат различни, много от тях няма да успеят да ги прекарат със семействата си. Затова предоставяме възможност на всички деца самите те да се превърнат в герои за българските лекари като оползотворят времето, което прекарват сега сами, затворени в домовете си, извършвайки едно от любимите си неща – да рисуват“, подчерта Костова.

Тя добави, че са приканили всички деца, без оглед на тяхната възраст, да нарисуват коледна картина, да отправят своите послания към българските лекари и по този начин да ги зарадват за празниците.

Кампанията стартира още на 4 декември, но все още има възможност децата да участват в нея, като изпратят своята рисунка под формата на снимка до 18 декември 2020 г. на електронната поща на НВИМ – Включете JavaScript, за да видите защитеното съдържание., или като съобщение във Facebook страницата на Музея.

Деяна Костовa не скри, че до момента определено има интерес към кампанията.

Събраните детски рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи. В навечерието на Коледа картините ще бъдат предадени на медиците на първа линия. /БГНЕС