Де Минор спря Мъри в Джухай

Анди Мъри приключи участието си на тенис турнира в китайския град Джухай след загуба в три сета от Алекс Де Минор във втори кръг на надпреварата.

Мъри се прости с участието си на турнира в Джухай след нова трисетова битка, този път загубена от талантливия Алекс Де Минор.

Успехът над Тенис Сандгрен в предишния кръг бе първата победа на шотландеца в турнир от ATP веригата след януари, завръщайки се в тура за надпреварите на азиатска земя, след като пропусна Ю Ес Оупън и участва в Чалънджъра Рафа Надал Оупън миналия месец. Но независимо от това, че взе първия сет срещу поставения под номер 7 в схемата австралиец, Мъри не успя да затвори мача и отстъпи след 6-4, 2-6, 4-6. Двубоят отново бе тест за физическото състояние на трикратния шампион в турнирите от Шлема, след като продължи 2 часа и 44 минути. Бившият номер 1 в света се бори за идентично време със съпротивата на Сандгрен в миналия кръг във вторник. Сега Мъри е отправен към предстоящия турнир Чайна Оупън в Пекин, който стартира следващата седмица. /БГНЕС