De Telegraaf: Ювентус вади над 70 млн. евро за Де Лихт

Италианският шампион Ювентус е в борбата за подписа на централния защитник на Холандия и капитан на Аякс Матейс де Лихт, като са готови да платят за него повече от 70 млн. евро, съобщава вестник „De Telegraaf“. Тийнейджърът е свързван с трансфер и в ПСЖ, но „бианконерите“ изкушават бранителя на Аякс с договор, който е почти невъзможно да бъде отказан, допълва изданието.

Де Лихт впечатли сериозно с изявите си за клубния Аякс през изминалия сезон, а според холандските медии Ювентус е готов да го привлече през лятото.

Информацията идва, след като телевизионни камери уловиха кратък разговор между голямата звезда на „Старата госпожа“ Кристиано Роналдо и Де Лихт след загубата на Холандия от Португалия във финала за Лигата на нациите по-рано през месеца. Запитан от холандския телевизионен канал NOS по онова време дали Роналдо е искал да знае дали 19-годишният Де Лихт иска да се присъедини към Ювентус, младият талант заяви: „Това е така, да. Първоначално не го разбрах. Бях леко шокиран, затова се засмях. Но не му казах нищо“, отбеляза Де Лихт. Ако той се озове в крайна сметка в Торино, той ще получава по средно между 15-20 млн. евро годишно, добавиха от NOS, казвайки, че контрактът ще бъде за срок от пет години. https://twitter.com/ss_newslive/status/1142311583131021312 Това няма да е първият път, в който играч на Аякс отива в Ювентус, като бившият вратар на Холандия и сегашен изпълнителен директор на амстердамци Едвин ван дер Сар изигра 66 мача за гранда от Торино в периода между 1999-2001. Агентът на Де Лихт Мино Райола също поддържа топли взаимоотношения с Ювентус, добавиха от „De Telegraaf“. Но от изданието завършиха с това, че преминаване в ПСЖ изобщо не е изключено: „Това не трябва да се изключва“. /БГНЕС