В сряда вечер гласуват съдбата на кабинета, Петков чул само аргументи без смисъл

Дебатите по вота на недоверие към правителството на Кирил Петков приключиха точно в 19.02 часа. Гласуването ще се проведе на извънредно заседание в сряда от 19.10 часа, предаде репортер на БГНЕС.

Дебатите започнаха в 11.00 часа сутринта и преминаха под знака на остри критики, обвинения, от най-високата трибуна в държавата се чуха обидни квалификации.

Протести и демонстрации срещу и в подкрепа започнаха също от сутринта и съпровождаха дебатите през целия ден.

Към 19 часа от едната страна на парламента са противниците на кабинета "Петков", партия "Възраждане" е също там. От страната на храм "Св. Александър Невски" са поддръжниците и симпатизантите на правителството.

Около сградата на Народното събрание има засилено полицейско присъствие, има метални заграждения, МВР е впегнало всички сили заради сигнали за очкавани провокации.

Веднага след закриването на дебата министър-председателят направи и първи коментар пред журналистите в кулоари.

Днес чухме различни аргументи без смисъл. Много бързо се разбра, че са аргументи, които казват само, за да кажат нещо, каза Кирил Петков след 8 часа дебати в зала.

Утре вотът на недоверие се надявам да не мине, но ако мине след това първият мандат идва при нас и ще имаме още 7 дни да разговаряме с депутатите, коментира премиерът и добави: Всички разбират, че това, което Слави Трифонов направи беше огромен риск за държавата, необмислена постъпка и символ на задкулисието.
Петков още веднъж заяви, че сделка с хора, които са били част от корупционния модел, няма да има. Не може да се случи и сделка с ДПС.

Относно темата РСМ и предстоящия в Брюксел съвет, Петков каза: Аз си държа на думата. В Брюксел ще отида и ще кажа това, което обещах – ако няма решение на Народното събрание, аз не мога да променя позицията. /БГНЕС