Дебютният гол на Роналдо за Ал Насър спаси тима от загуба срещу Ал Фатех

Кристиано Роналдо реализира 702-ия си гол в кариерата и първи с екипа на Ал Насър при равенството 2:2 с Ал Фатех в саудитската Про лига. Ремито, което бе постигнато, след като момчетата на Руди Гарсия изоставаха на два пъти в резултата, поставя Ал Насър на върха в класирането по голова разлика спрямо втория Ал Шабаб.

Кристиано Роналдо.

Кристиян Тейо, бивш играч на Барселона, Бетис и Ел Ей ФК, даде аванс на домакините в 12-та минута. Въпреки това, реализатор номер 1 в Лигата - Андерсон Талиска, отбеляза 13-то си попадение от началото на кампанията, за да възстанови паритета две минути преди почивката. Софиан Бендебка върна преднината на Ал Фатех със страхотно воле, като по всичко изглеждаше, че неговият гол ще донесе и трите точки на тима.

Роналдо обаче бе на друго мнение. Португалската звезда имаше разочароващ следобед, след като първо негово попадение бе отменено поради засада, а след това той пропусна отлична ситуация и уцели и греда. Все пак, главният съдия посочи бялата точка в добавеното време на мача, а 37-годишният нападател не сбърка, за да открие головата си сметка в Саудитска Арабия.

За Роналдо и Ал Насър предстои двубой срещу Ал Уехда в четвъртък, но отборът няма да може да разчита на Талиска, който получи червен картон в края на срещата с Ал Фатех. Първото попадение на Роналдо за Ал Насър дойде след пет за Спортинг Лисабон, 145 за Манчестър Юнайтед, 101 за Ювентус и 450 за Реал Мадрид. /БГНЕС