Дебора Михайлова: Искам справедливост

"Вече съм много изнервена. Искам справедливост", заяви Дебора Михайлова преди заседанието на Районния съд в Пловдив, който ще направи пореден опит за старт на делото срещу 26-годишния Георги Георгиев за тежките травми върху момичето с макетен нож, предаде кореспондентът на БГНЕС.


На въпрос дали е преживяла шока, Дебора отказа да коментира. Младата жена пристигна в съда, подкрепена от близки и роднини.

Делото срещу обвиняемия Георги Георгиев от Стара Загора все още е на фаза разпоредително заседание, тъй като два пъти бе отлагано.


Случаят на Дебора нашумя миналото лято, когато стана ясно, че на момичето са правени 400 шева върху рани, нанесени с макетен нож. Според прокуратурата Георгиев е остригал и косата на Михайлова против волята ѝ, и я е заплашвал с убийство. След като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод, делото беше изпратено в Пловдив от ВКС.

На последното заседание на 27 март адвокатите на Георги Георгиев не се явиха в съда. Командированите обвинители от Районната прокуратура в Стара Загора посочиха, че много бързо са изпълнили указанията на съда и са „ремонтирали“ обвинителния акт срещу Георги. Те изразиха становище, че към този момент няма нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. /БГНЕС