Делян Пеевски: ПП-ДБ са притискали Стоянов на изборите, филмът „Лукойл“ свършва

Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма и ако те (ПП-ДБ – бел. ред) продължават да работят с „Възраждане“ и БСП, няма да ги подкрепя.

Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде репортер на БГНЕС.

Пеевски разкри, че отдавна знае, че ПП-ДБ ще поискат оставката на вътрешния министър в кабинета "Денков".

Отдавна знам, че ПП-ДБ ще искат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Имаме сведения и се надявам той да има доблестта да каже истината, че е бил притискан от тях на изборите да работи в полза на ПП-ДБ и затова му искат оставката. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и затова му искат оставката, каза той, попитан дали подкрепя искането добави: Абсурд на човек, който не се бъркаше в изборите и МВР си свърши работата, да му искаме оставката.

Пеевски още веднъж напомни, че дерогацията за „Лукойл“ трябва веднага да отпадне. На въпрос пада ли правителството, той успокой журналистите, че до сряда, когато ще е следващото заседание на Народното събрание, има доста време.

С изказването на Петков, че е готов да падне правителството, вече съм абсолютно убеден, че те имат личен интерес от „Лукойл“, допълни Пеевски и препоръча: Нека да видим какво ще осмислят, какво ще направи правителството, какво ще се случи със Столичния общински съвет.

Как да делим „Лукойл“, той може ли да се дели, попита Пеевски. В отговор на думите на Георги Свиленски, председателят на ПГ на ДПС се обърна: „Лукойл“ е руска компания, собственост на руската държава. Виждаме кой си говори с нея – премиерът и шефът на кабинета. Проверете кой оръжеен търговец им е направил срещата и комисионните как вървят.

Филмът „Лукойл“ ще свърши. Днес подавам сигнали за разследване, ще има арести, каза още Делян Пеевски.

Относно снощния погром в столицата, Пеевски заяви: Кметът на София е абсолютно виновен, министърът на спорта е абсолютно виновен. Твърдо заставам зад МВР – или ще има държава, или няма да има държава. Не може да има такива безредици, кметът на София е виновен и спортният министър, заключи Пеевски. /БГНЕС