Делото Джони Деп - Амбър Хърд продължава с нов епизод

След оповестяването на брутални детайли от съвместния живот на бившата двойка Джони Деп - Амбър Хърд пред съда в Лондон, сагата продължава с нов епизод, този път в САЩ. Двамата се обвиняват взаимно в клевета, а днес се изправят пред съда в САЩ.

Съдия Пени Азкарате в съда Феърфакс, малък град в щата Вирджиния близо до Вашингтони, обяви, че процесът може да продължи няколко седмици.

Джони Деп и Амбър Хърд се явиха на делото, и на влизане отказаха да правят изявления. Пред съда се бяха събрали фенове на актьора с пиратски знамена и табели "Правосъдие за Джони".

„За мен Джони е невинен“, каза пред АФП 49-годишната Кармен Мария Паган Карло от Пенсилвания. „Аз съм била малтретирана жена, и знам как изглежда малтретирана жена. Джони не е такъв", заяви почитателката.

Свидетелите по делото са като от огромна холивудска продукция: Илон Мъск, актьорите Джеймс Франко и Пол Бетани, актрисата Елън Баркин, и др.

58-годишният Джони Деп и 35-годишната Амбър Хърд ще се явят лично.

Съдебният процес стартира от вестникарско каре от 2018 г. във Washington Post, в което Амбър Хърд описва себе си като „жертва на домашно насилие“.

Актрисата не посочи името на Джони Деп като насилник. Двамата се запознаха през 2009 г. на снимачната площадка на "Рум Експрес" и сключиха брак през 2015 г. През 2016 г. обаче тя поиска от съда да й бъде издадена ограничителна заповед срещу него.

Разводът им приключи с шумно дело през 2017 г.

Звездата от "Карибски пирати" категорично отказва да е удрял съпругата си, и заведе дело за клевета срещу нея. Искът е на стойност 50 милиона долара.

Актрисата предприе контраатака, като на свой ред подаде жалба за клевета с иск на стойност 100 милиона долара.

Хърд твърди, че съпругът й се е превърнал в „чудовище“ от прекомерната употреба на наркотици. Деп призна, че е употребявал "твърде много" наркотици, но и че никога не е посягал на съпругата си. /БГНЕС