Делото „Епщайн“: Плащал по 300 долара за секс с 14-годишно момиче

Трета жена обвини Гислейн Максуел (партньорката на самоубилия се Джефри Епщайн), че я е подготвяла за малтретиране от Джефри Епщайн. По време на процеса срещу Максуел жертвата заяви, че е правила сексуални масажи на покойния финансист, когато е била едва на 14 години.

Каролин, която свидетелства само под собственото си име, за да запази анонимността си, каза пред съда, че една от другите три свидетелки срещу Епщайн - Вирджиния Робъртс, я е запознал с Максуел. В разстояние на четири години след запознанството им Каролин се е връщала в дома на Епщайн в Палм Бийч повече от 100 пъти, често два до три пъти седмично, за да му направи масаж. Пред съда жената призна, че всеки път това е включвало и сексуален контакт под различни форми.

Каролин призна, че партньорката на Епщайн – Максуел, й се е обаждала, за да насрочи срещи с Епщайн, по време на всяка от които е било договорено да й се плаща сума между 300 до 400 долара. „Бях млада и 300 долара бяха много пари за мен“, каза тя.

Пред съда жената разказва и брутални случаи на насилие от страна на Епщайн и неговите приятели, като при спомена се разплаква. .

59-годишната Максуел се призна за невинна по осем обвинения в сексуален трафик.

Каролин е третата от четири жени, идентифицирани в обвинителния акт на Максуел от 2021 г. като жертви.

Адвокатите на Максуел твърдят, че тя е преследвана само защото Епщайн вече не е между живите.

Тезата им е, че злоупотребата на Каролин с алкохол, кокаин и болкоуспокояващи може да е повлияла на нейното припомняне на събитията.

Епщайн се самоуби през 2019 г. на 66-годишна възраст в затворническа килия в Манхатън, докато чакаше обвинения за сексуален трафик.

Процесът продължава./БГНЕС

Ню Йорк / САЩ