Делото за смъртта на Ферарио Спасов няма да се гледа от Окръжна прокуратура Велико Търново

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е взел решение делото за смъртта на Ферарио Спасов да се възложи на друга Окръжна прокуратура, а не тази във Велико Търново. Коя, той ще вземе решение.


Това заяви прокурорът от Велико Търново Йордан Кожухаров, предаде репортер на БГНЕС.

“Сарафов смята, че е следвало да се вземе мярка за неотклонение парична гаранция”, добави Кожухаров.

Той обяви, че за него ще има и последици. “Ще възложат проверка на цялостната ми работа за три години назад. Няма как да не се притеснява човек. Когато работиш винаги има възможност да сбъркаш и да намерят най-малкото нарушение, но така или иначе ще си нося отговорността за това”, посочи прокурорът.

Той уточни, че уважава становището на Сарафов и това, че той има правото да възложи проверка.

Според него е възможно той да се е предоверил на разследващите и пропуските да се дължат именно на това. “Това си го поемам като отговорност. Три пъти попитах разследващия какво имаме за това лице, имаме ли нещо, което да ни дава основание да вземем по-сериозна мярка и той каза - не, няма. Може би съм се предоверил на полицията”, обясни той.

БГНЕС припомня, че Сарафов извика за обяснение днес в София прокурорът от Велико Търново Йордан Кожухаров заради катастрофата, в която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов. Впоследствие стана ясно, че Кожухаров е пуснал причинилия тежкия инцидент Начо Пантелеев с най-леката мярка „подписка“. /БГНЕС