Демерджиев: 30 български полицаи са командировани за зимния сезон в Банско

С цел осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата, както и противодействие на престъпността, в ски зона „Банско“ и курортните селища са командировани допълнително за сезона 30 служители от Столичната дирекция на вътрешните работи и областните дирекции на МВР. С оглед очаквания голям брой туристи от Румъния и Гърция, в районно управление Банско са командировани и трима чуждестранни полицейски служители – двама от Гърция и един от Румъния, за съвместна патрулно-постова дейност.

Това каза в отговор на депутатски въпрос служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на БГНЕС.

От Министерството на вътрешните работи са предприети всички необходими мерки за гарантиране спокойствието на жителите и гостите на общините Банско и Разлог през зимния туристически сезон 2022/2023 г., заяви министър Демерджиев. Той подчерта, че от ОДМВР-Благоевград и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ се осигуряват ежедневни допълнителни наряди за контрол на пътното движение и опазване на обществения ред. За обезпечаване на сигурността и противодействие на престъпността, на входно-изходните пътни артерии на Разложката котловина денонощно се разполагат полицейски екипи. /БГНЕС

Тагове: