Демерджиев към деца на загинали полицаи: Имате голямо семейство в МВР, което държи на вас

Деца от цялата страна пристигнаха днес в София по покана на ръководството на Министерството на вътрешните работи. Поводът беше традиционното за благотворителната кампания на МВР Коледно празненство, чието провеждане бе възобновено след двегодишно принудително прекъсване заради пандемията.

В навечерието на най-семейния празник министър Иван Демерджиев, заместник-министрите Венцислав Катинов и Моника Димитрова-Бийчър, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорите на ГДНП, ГДБОП, ГДГП и ГДПБЗН - главните комисари Атанас Илков, Калин Стоянов, Росица Димитрова и Александър Джартов, както и ръководители на административни дирекции в МВР посрещнаха децата и техните майки на празничен обяд.

„Знайте, че въпреки тежката загуба, имате голямо семейство в МВР, което държи на вас. Вие сте наши деца и винаги ще ви подкрепяме“, обърна се към момичетата и момчетата министър Демерджиев.

През 2022 г. Националната благотворителна кампания на МВР подкрепя 74 деца. За Коледните празници всяко от тях получи по 1000 лева от набраните по сметката на инициативата средства. Финансовата подкрепа е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята ангажираност с SMS-и, обаждания и дарения, и на служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

Успоредно със събирането на средства кампанията успя да изгради дългогодишни партньорства. Верен приятел и поддръжник на кампанията на МВР още от самото ѝ начало е Тодор Белчев - председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. „Заслужавате повече внимание от обществото. Нашият знак на подкрепа към всички вас са осигурените от „Технополис“ и „Практикер“ подаръци и ваучери на стойност 1200 лева“, зарадва той децата, съобщиха от МВР.

В 19-ата за благотворителната кампания година участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен. Въпреки тежката загуба, някои от тях избраха да продължат по стъпките на своите родители и се обучават в Академията на МВР. Други, подпомагани през годините от кампанията – вече пораснали, са в редиците на МВР и работят в името на една по-сигурна България. /БГНЕС