Демерджиев: Каналджиите обявиха война, ще им отговорим с цялата си мощ

Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направя всичко възможно да не се повтаря този инцидент и да приключат тези действия, които зачестиха. Сега усилваме интензитета, включваме и Министерство на отбраната.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който пристигна в Бургас, където двама полицаи загинаха след гонка с автобус с мигранти, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Демерджиев увери, че се извършват необходимите процесуално-следствени действия.

Това престъпление ще бъде разкрито, заяви служебният вицепремиер и силов министър. Той съобщи, че има задържани. По думите му има и още един чужд гражданин, който се издирва.

Демерджиев каза, че в следващите дни предстоят действия, които досега не са предприемани. Ще се засили контрола по границата. На границата има изключително много живи сили, които трябва да възпират миграционния натиск, каза още Демерджиев.

Силите не ни достигат, но ще използваме всичко, за да решим проблема. Работим по съмнения, че има замесени вътрешни хора, от системата на МВР, каза още Демерджиев.

Вътрешният министър не потвърди на този етап информация, че автобусът е бил с подменени регистрационни номера.

Междувременно кметът на Бургас обяви, че утре, 26 август, ще бъде обявен ден за траур.

БГНЕС припомня, че минути преди 5 часа днес, на кръстовище „Трапезица”, което е едно от най-оживените кръстовища в морския град, става тежкият инцидент, при които двама полицейски служители губят живота си.

В автобуса е имало близо 50 мигранти от чужд произход - мъже, жени и деца, чиято самоличност още не е установена. Шофьорът на рейс не се е подчинил на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. Започва преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. /БГНЕС

Двама полицаи загинаха в Бургас след гонка с автобус с мигранти