Демерджиев: Хотели по морето са регистрирали неродени украинци, или такива извън България

Над 50% са дублираните регистрации в хотелите. Това означава, че по едно и също време, на едно и също място един и същи човек се е намирал в повече от един хотел. Понякога се касае за няколко хотели, собственост на един и същи човек, който няма как да не знае, че тези бежанци се намират на три различни места едновременно, които са под негов контрол.


Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

"Оттам нататък се стига до парадокса в хотели, които имат пълен капацитет, да има настанени лица един път и половина повече от максималният капацитет на хотела. На места има настанени деца, които не са се родили към момента на настаняването им. Има настанени лица, които видно от системата на Гранична полиция не са пребивавали в България", добави той.

Демерджиев каза, че са предприели мерки, с които да бъдат разграничени бежанците, които имат нужда от помощ от туристите, които са дошли на почивка. "При първата физическа проверка, която извършихме по хотелите установихме 3000 души по-малко от 12 000, които трябваше да се намират там", каза още той./БГНЕС