Демерджиев: Прокуратурата има капацитета да формулира обвинения на Велико Желев за АМ „Хемус“

Помогнах вчера на прокуратурата като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 милиона авансово разплатени за един от ЛОТ-овете на АМ „Хемус“. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със задържания строителен бизнесмен Велико Желев, предаде репортер на БГНЕС.

„Ако прокуратурата направи необходимото, обедини всички материали, които ГДБОП е изработил и предал в прокуратурата, мисля, че те са способни и имат капацитета да формулират надлежните обвинения, които да издържат и да доведат до продължаване на мерките“, подчерта министър Демерджиев. Въпреки, че помоли темата за обвиненията да бъде оставена на терена на прокуратурата, вътрешният министър обясни, че тази сутрин е пропуснал заради заседанието на Министерския съвет да се запознае с доклада и няма актуална информация за другите две лица, които се издирват във връзка със случая.

Във връзка със съвместната работа на МВР и прокуратурата относно купения и корпоративния вот, министър Демерджиев отбеляза, че няма юридическо основание да се подпише споразумение между двете институции и това много добре го знае както прокуратурата, така и главният прокурор Иван Гешев. „Работим заедно с прокуратурата по тези проблеми и доказахме на предходните избори, че можем да работим заедно и ще работим заедно. Отново подчертавам – заявили сме ясна воля да работим съвместно с прокуратурата и показахме през тези 7 месеца, че това са реални действия, постоянно сме във взаимодействие, множество общи акции проведохме“, заяви още министърът на вътрешните работи и заключи, че това няма да попречи да бъдат ефективни при противодействието на купения и корпоративния вот. /БГНЕС