Демерджиев ще инспектира ГКПП – Капитан Андреево

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще инспектира днес работата на ГКПП – Капитан Андреево. Той ще бъде придружен от заместник-министъра на земеделието доц. Крум Неделков.

Преди дни БАБХ пое всички дейности по фитосанитарния контрол на пункта, измествайки напълно опериращата там частна фирма. Агенцията взе и дейностите по разтоварване и товарене на ТИР-овете, подлежащи на проби, като разшири дейността си.

В събота, директорът на БАБХ Христо Даскалов съобщи пред БНР, че със съдействието на жандармерията Агенцията по безопасност на храните е успяла да си върне контрола на граничния пункт. На границата от турска страна все още чакат около 400 камиона, натоварени с храни, но се очаква в следващото денонощие те да бъдат обработени. Жандармерията пази служителите на Агенцията по храните на "Капитан Андреево", за да могат те да вършат контролната си дейност.

Също в събота хакерска атака срина сайта на Агенцията по храните, както и информационната система, с която се идентифицират животните у нас. /БГНЕС