Демерджиев: Смъртта е не само в България, но на територията на цяла Европа

„Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. По цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели, е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа“.

Това коментира в Габрово министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод зачестилите случаи на нелегални мигранти и вчерашния инцидент на АМ "Тракия", предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Демерджиев заяви, че вече са ясни участниците в инцидента, като материалите за тях са предадени в прокуратурата, като днес ръководителите в МВР ще се срещнат със заместник-главния прокурор, за да набележат нови мерки.

Той още, че Еврокомисията е готова да помогне техническото обезпечаване на 110 км от граничната линия на България, за да се спират мигрантите още на границата. /БГНЕС