Демонтират релсите в пропадналия участък на столичното метро

Все още не е ясна причината за пропадането на новия участък по третия метродиаметър в София. Предстои демонтаж на релсите, траверсите и бетона.

Това каза директорът на "Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев, който тази сутрин е на метространция „Хаджи Димитър”, предаде репортер на БГНЕС.

В близост се намира Перловската река, най-вероятно от обилната вода при големите валежи допълнително е напоило почвата, посочи Братоев, който не се ангажира със срок, в който участъкът ще бъде възстановен и движението по новата линия отново ще тръгне.

На този етап трудно е да кажем преди да разкрием какво е отдолу. Не мога да кажа срок. Има заместващ автобус. Първата стъпка е да се демонтират релсите, после траверсите, след това трябва да се махне пътният бетон. Участъкът е в гаранция, строителят ще покрие всичко, което е необходимо, заяви още Братоев.

БГНЕС припомня, че метростанция „Хаджи Димитър” е затворена от вторник, а обслужването на пътниците в участъка от станция „Театрална“ до „Хаджи Димитър“ по новия метродиаметър се извършва с автобусен транспорт.

Пътниците се извозват с автобуси от спирка „Театър София“ на ул. „Професор М.Бичев“, по бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул. „Боян Магесник“, под ж.п.моста на гара Подуене, по ул. „Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул. „Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М.Бичев“. Автобусите спират и на спирка ул. „Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. „Вл. Вазов“. /БГНЕС