Ден преди крайния срок, отстраняването на дефектите по „Графа“ продължава

Часове преди да бъде приет ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“, тече пренареждане на настилката. Отстраняват се забележки на надзорната фирма и по площадите „Славейков“, „Гарибалди“ и градината на „Св. Седмочисленици“. Отстраняват се недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя, предаде репортер на БГНЕС.

Площад Славейков

„В рамките на утрешния ден (28 май) представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15“, каза директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура“ Даниел Евлогиев.

Ако забележките не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество. Преди дни, кметът на София Йорданка Фандъкова припомни, че глобата за забавяне е над 200 000 лв. на ден.

По нейно искане допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на площад „Славейков“.

Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото ѝ веднага след приключване на реставрацията.

Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столична община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици“.

Предстои да бъдат подменени и ограничителите по „Графа“ с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя. А до това решение се стигна, след като граждани се спънаха и нараниха на тях. /БГНЕС