Дени Вилньов смята да прави трилогия по "Дюн"

Дени Вилньов има план да направи трилогия по „Дюн“.

53-годишният режисьор е решен да адаптира едноименния роман на Франк Хърбърт от 1965 г. в два отделни филма и сега иска да качи на големия екран романа продължение „Dune Messiah“ от 1969 г.

Говорейки по CBC Radio Canada, Денис каза: „Има втора книга за „Дюн“, „ Месията на Дюн “, от която може да се направи изключителен филм. Винаги съм виждал това като трилогия, ще видим. Това са години работа; не бих могъл да отида по-далеч от това."

Режисьорът на „Блейд Рънър 2049“ говори също за някои промени от книгата, които е трябвало да направи за новия филм, в който ще участват Тимъти Шаламе и Зендая.

Дени обясни: "Книгата е толкова богата. Има толкова много фантастични подробности за различните култури. За да запазим и имаме време да изведем това на екран, трябваше да направим важен избор."

„Dune“ можеше да бъде пуснат едновременно както в кината, така и в стрийминг услугата HBO Max, но режисьорът отхвърли решението на Warner Bros.

Той каза: „На първо място, врагът на киното е пандемията. Ние разбираме, че киноиндустрията в момента е под огромен натиск. Но, честно казано, да гледаш „Дюн" по телевизията - най-добрият начин за сравнение е да караш моторна лодка във ваната. За мен това е нелепо. Това е филм, който е направен като култ към преживяването на големия екран." /БГНЕС