Деница Сачева: Не държим правителството да е от хора на ГЕРБ

Време е за политика и за реална поемане на политическа отговорност. Това каза в студиото на бТВ тази сутрин народният представител от ГЕРБ и бивш министър на труда и социалната политика Деница Сачева.


Попитана дали би поела отново министерството при бъдещата ротация, Сачева каза, че настоящият социален министър трябва да е по-активен на пазара на труда.

Томислав Дончев не е обсъждан за министър на електронното управление, заяви още народният представител от ГЕРБ.

Деница Сачева е категорична, че е необходимо „преосмисляне на всички действия на правителство, за да има повече резултати“.

Единственото, което може да даде още живот и смисъл, са още действия и резултати. Има редица сектори, в които се произвеждат скандали, добави Сачева и уточни:

Оценката на министрите в момента се прави, но ние многократно сме изразявали нашите резерви за случващото се в здравеопазване, земеделие, туризъм и спорт, включително и в сектора на социалната политика.

Има много забележки, които трябва да бъдат взети под внимание, иначе няма как да обясним на хората защо правителството трябва да продължи да съществува.

Време е за политика и за реална поемане на политическа отговорност. Правителство, в което премиерът е толкова силно свързан с ГЕРБ, не може да си позволи слаби резултати, каза още Сачева, визирайки Мария Габриел.

Не държим правителството да е от хора на ГЕРБ, уточни още народният представител, но припомни, че стабилното правителство е правителство, излъчено от двете партии, спечелили изборите, а именно - ГЕРБ и ПП-ДБ.

ДПС нямат амбиции към позиции в управлението, каза Деница Сачева. /БГНЕС