Денков към ученици, участвали в олимпиади: Вие давате перспектива

Вие давате перспектива, която е изключителна за всеки, който влиза в образователната система. Това чудо не се дължи само на вашите природни дадености, а и на любознателност и творчески талант, развит благодарение на вашите ръководители. Тази година отново успяхте да надминете и най-добрите очаквания.

С тези думи просветният министър в оставка акад. Николай Денков се обърна към учениците и техните ръководители, които на специална церемония в Министерски съвет ще бъдат наградени за постигнати високи резултати на международни олимпиади и състезания, проведени през 2022 г., предаде репортер на БГНЕС.

Перспективата, която вие представяте е неограничена и тя дава знанието, а знанието отваря врата навсякъде, продължи Николай Денков.

Министърът на Е-управлението Божидар Божанов пожела на учениците да продължават да проявяват същото постоянство и фокус, защото според него това е рецепта за успех във всички дисциплини от тук нататък.

Министър-председателят в оставка Кирил Петков също участва в церемонията. Той изрази готовност държавата да поема стипендиите на талантливите ученици, за да могат да продължат и кариерния си път в родината.

В България имаме невероятен талант и човешки капитал, заяви Петков, като подчерта, че не забравя да спомене успехите на българските ученици на международни състезания и олимпиади пред чуждестранните инвеститори, които проявяват интерес към страната ни.

Наистина е чест да бъдем с вас тук заедно, защото сте показали невероятен успех на световната сцена и може би не си давате сметка колко допълнителни плюсове носите на България с тях. Вие носите репутацията на България на гърба си, заяви Кирил Петков. /БГНЕС