Денков: Не виждам никаква причина за конституционна криза

Не виждам никаква причина за конституционна криза. Има ясни разпоредби, очакваме да се изпълнят. Отсега да се предпоставя, че ще има конституционна криза е доста несериозно. В другите държави няма такава криза, каза Николай Денков на излизане от президентството, предаде репортер на БГНЕС.


Предстои трети мандат, Радев ще реши на кого да го даде, като се върне третият мандат, след това ще се изпълняват новите разпоредби на конституцията, посочи Денков.

Не ви ли притеснява, че в институции, които трябва да са партийно независими, има партийно зависими лица, попита Денков. Опитахме се да наложим като реформи да не стигаме до ситуация, в която уж независимите регулатори се оказват оцветени политически, подчерта Денков.

Не е въпросът дали има или няма виновни, въпросът е да си извървим конституционните стъпки за избори. Най-добре е изборите да са 2 в 1 с европейските, подчерта Денков.Каквото правителство назначи президентът, при него ще работим, коментира още премиерът в оставка.

Съдът е възстановил лабораторията на „Капитан Андреево“, ето това е новата власт, добави съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов. /БГНЕС

Тагове: