Денков: Посрещаме новата учебна година по-опитни, отговорни, можещи и по-уверени

Всяко начало е трудно. Но и заредено с позитивна енергия, изпълнено с очаквания и надежди за нови вълнуващи преживявания, полезно знание, заслужени успехи и незабравими приятелства. Първият учебен ден е такова начало.

С тези думи просветният министър Николай Денков започва приветствието си към учениците в първия учебен ден за новата 2021/2022 г.

Посрещаме новата учебна година по-опитни, подготвени и отговорни, повече знаещи и можещи. Затова и по-уверени в себе си, подчертава Денков и добавя: "Пожелавам Ви не само успешно начало, но и пълноценно присъствено обучение през цялата учебна година! Организацията, която създадохме, дава много възможности за нормален учебен процес, но само ако се пазим взаимно. Спазвайте мерките, ваксинирайте се, когато е препоръчително, за да опазите себе си и хората около вас!".

Просветният министър се обръща и към учениците и учителите в училищата ни зад граница с призива да пазят родината в сърцата си и да бъдат всеотдайни в съхраняването на българския език, история и култура.

"Бъдете здрави! На добър час", пожелава Денков на всички ученици и педагози и служители в образователната система. /БГНЕС