Денков: Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството

“Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството. Разделението е голямо, залогът е голям”. Това заяви акад. Николай Денков, предаде репортер на БГНЕС.

“Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам доколкото можем спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат”, заяви още акад. Денков.
Той засегна и гласуванията в правна комисия от вчера. “ГЕРБ -СДС казаха, че ще приемат Крумовите закони, но вчера в правна комисия бяха осакатени част от текстовете. Много е важно да видим как ще се развие тази част. Ако започнем да подменяме текстовете, почваме да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска съдбена реформа, то аз не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Това е много по-важно, отколкото министерските постове”, обясни още Денков. /БГНЕС
БГНЕС припомня, че днес се очаква депутатът Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви снощи, че Радостин Василев е участник в „активно мероприятие“, което има за цел да взриви постигнатия консенсус. Един от основните мотиви на разследвания депутат е и „обида“ за това, че няма да бъде включен като министър в едно бъдещо правителство.
Петков разкри, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи. А самото активно мероприятие е планирано от службите, а записите са направени от Радостин Василев. Последният е подготвил записите със сглобени фрази и думи, извадени от контекста, чиято цел е да създаде манипулация. /БГНЕС