Денков: Въпросът кой точно е министър и министър-председател е второстепенен

Въпросът кой точно е министър и министър-председател е второстепенен, заяви премиерът Николай Денков при посещението на ГКПП "Капитан Андреево" днес, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Относно бъдещето на правителството и постигането на коалиционно споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС акад. Денков каза, че извънредни парламентарни избори не са в интерес нито на гражданите, нито на държавата.

"Не искаме избори, но няма да позволим да бъдем параван за отклоняване на основните ни приоритети", заяви Денков. Той припомни, че основните приоритети, които стоят пред него и ръководения от него кабинет са: борба с корупцията, европейско развитие, повишаване на доходите.

Постигането на заложените ангажименти минава през борба с корупцията и назначаване на честни и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще се живее в страната, каза още Денков и подчерта: "Докато не се разберем как ще стане това, въпросът кой точно е министър и министър-председател е второстепенен".

На ГКПП „Капитан Андреево“ Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откриха Държавната лаборатория за изследване на пестициди. Капацитетът на лабораторията ще осигури своевременен и ефективен официален контрол без излишно забавяне. Инвестицията е на стойност 2 милиона лева, а средствата са осигурени от държавния бюджет.

С пускането на лабораторията окончателно се утвърждава държавният контрол върху храните, които влизат в България. /БГНЕС