Денков за "Лукойл": Няма никакви индикации, че някой от България е съдействал за заобикалянето на санкциите

Към момента няма никакви индикации, че някой в България съдейства за нарушението на санкциите. Добре е да има проверка на ЕК на българската рафинерия "Лукойл". Това ще даде още по-голяма сигурност, че проверката ще е съдържателна и обективна.

Това каза днес премиерът Николай Денков, предаде кореспондентът на БГНЕС от Сливен.

Денков, заедно със заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Джоана и министъра на отбраната Тодор Тагарев, наблюдаваха действията на многонационалната бойна група на НАТО. Военнослужещите демонстрира оперативни способности за водене на отбранителна операция на учебен полигон „Ново село“ в рамките на учението „Iron Strike -2023".

"От вчера виждам комбинация от верни факти с неверни допускания, които са представени в една доста едностранчива логическа конструкция, която лесно може да се използва за политическа употреба", каза министър-председателят.

Много се радвам, че ще има проверка, подчерта още Денков и увери, че правителството ще съдейства на Европейската комисия.

„Санкциите - така, както са дефинирани, така са спазвани и от институциите, и от „Лукойл“, уточни министър-председателят. /БГНЕС