Деп отвръща на удара: Заведе ново дело срещу Амбър Хърд

Холивудската звезда Джони Деп загуби делото срещу бившата си съпруга Амбър Хърд и таблоида "Сън" в понеделник сутринта. Но той реши да продължи съдебната битка – повдигна нови обвинения срещу Амбър.

Деп съди Амбър за статия, която е написала във „Вашингтон пост“ за домашното насилие. Процесът е насрочен за май 2021 г. в САЩ.

Американският актьор загуби делото за клевета срещу таблоида "Сън", който го определеи като „съпруг насилник“ над бившата му съпруга Амбър Хърд.

Илейн Чарлз Брадофт, американският адвокат на Амбър Хърд, заяви в изявление, че присъдата "не е изненада" за всеки, който е присъствал на процеса това лято.

„Скоро ще предоставим повече доказателства в САЩ“, пише тя.

Деп и Хърд бяха свидетели по време на триседмичен процес във Великобритания през юли, докладвайки за бурните си отношения. Те се запознават на снимачната площадка на комедията "Дневникът на Рома" през 2011 г. и се женят в Лос Анджелис през 2015 година. Актьорите се разделиха на следващата година и се разведоха през 2017 година.

34-годишната Хърд даде показания като ключов свидетел на защитата, като каза, че Деп се е превръщал в насилник и "чудовище", когато е бил под въздействието на алкохол и наркотици. Тя твърди, че е имало 14 отделни инцидента между 2013 и 2016 г., когато той й е удрял шамари, бутал я е, дърпал косата й и хвърлял бутилки по нея.

57-годишният Деп нарече твърденията "плод на болен мозък" и "фалшиви" и заяви, че била агресивната по време на връзката им. Той твърди, че Хърд го е удряла, дори е порязала пръста му с хвърлена бутилка водка по време на спор в Австралия, докато се е снимал филма "Карибски пирати".

Деп призна, че е употребявал наркотици в големи количества, като марихуана, кокаин, екстази и други и е пристрастен към болкоуспокояващи. Но той отрече, че наркотиците го правят насилник.

"Със сигурност не съм насилник, особено към жени", каза той.

„Коя жена някога се е възползвала от това, че е жертва на домашно насилие“, каза от своя страна Амбър пред съда.

Адвокатът на Деп Дейвид Шербърн я обвини в лъжа, че е ненадежден свидетел и че неоправдано използва движението MeToo.

Съдебното решение е сериозен личен и финансов удар за Деп, според АП. /БГНЕС