Депутатите изслушват Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница

Депутатите ще изслушат министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за спирането на спешния прием в Детската болница. Това предвижда точка първа от проектопрограмата за работа на парламента в четвъртък, предаде репортер на БГНЕС.

Изслушването е по искане на депутати от левицата и е внесено от лидера на й Корнелия Нинова и група народни представители. Като точка втора – след изслушването на здравния министър, депутатите са предвидили парламентарен контрол.

В проекта на програмата на народните представители и втори гласувания на промените в Данъчноосигурителния процесуален кодекс, Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, Закона за обществените поръчки.

Депутатите ще гласуват и редица персонални промени в съставите на постоянни и временни комисии и делегации на Народното събрание. Точка първа за работа на Народното събрание в петък е ратификацията на Изменението на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие от 28 септември 2016 г., подписано на 4 декември 2019 г.

В програмата за последния работен ден на депутатите преди празниците е и първото гласуване на Законопроекта за отмяна на Закона за социалните услуги и два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за социалните услуги./БГНЕС