Депутатите изслушват Бойко Борисов за толсистемата

Депутатите ще изслушат премиера Бойко Борисов за старта и работата на тол системата днес в Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Изслушването на премиера бе предложено от БСП в началото на заседанието в сряда.

Повод за изслушването са многобройните протести на хора от населените места в близост до големите градове, жителите на които са длъжни да плащат винетки за няколко стотин метра пътища, за да отидат на работа или да се приберат в домовете си.

"За съжаление и до ден днешен нито решението на Министерски съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито е актуализирано с изваждане на съответните участъци. Лъжата, която беше казана миналата година януари месец продължава да действа. Хората не знаят какво да правят освен да следят по телевизията някои от управляващите да излезе и да обясни", мотивира предложението си Георги Свиленски от левицата.

Предложението на БСП е премиерът Борисов да дойде в пленарната зала и да обясни на българските превозвачи по какви правила, критерии и заплащане ще работи тол системата. Първоначално предложението на БСП не бе прието, но след поискано прегласуване получи 105 гласа "за", 76 - "Против", а 45 депутати се въздържаха. /БГНЕС