Депутатите в парламента: Дано да има правителство

Народните представители пристигнаха за началото на заседанието на 49-ия парламент. Повечето коментираха, че се надяват да се състави правителство, други коментираха дали ще подкрепят или не председател на НС, както и дали ще издигнат такъв или не, предаде репортер на БГНЕС.

Длъжни са да се разберат, всяко нещо има своя предел, изчерпва ни се търпението, заяви проф. Огнян Герджиков.

Крайно време е да се сложи точка на това, имам все още надежди за съставяне на правителство, добави той.

Има нужда в 49-ия парламент от разум, отговорност и от диалог. Ако има диалог, ще има правителство. По-важен е диалогът, каза Халил Летифов, който бе зам.-председател на 48-ия парламент. “Няма да подкрепим Росен Желязков за председател на НС”, това каза Настимир Ананиев от ПП.

“Ще видите кой ще предложим по-късно”.

Надявам се, че политиците ще се събудят и ще направят правителство, защото все повече се изчерпва смисълът да идваме тук и да разочароваме", заяви Делян Пеевски от ДПС на влизане на първото заседание на 49-ото Народно събрание.

Няма да подкрепим кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС, нито кабинет на ГЕРБ”, това каза Румен Гечев от БСП на влизане в парламента.

Най-вероятно ще подкрепим кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ за председател на НС, това заяви Йордан Цонев от ДПС.

“Шест групи има в парламента, ако подходят с отговорност към гражданите ще има правителство. Формулата трябва да я търси мандатоносителят, ДПС ще направи всичко възможно обаче за правителство”, каза още Цонев.

“Очаквам разум, отговорност от този парламент и да оставим патологичния нарцисизъм и омраза”, това каза Даниел Митов от ГЕРБ, в първия ден ма 49-то НС.

Десислава Танева, също от ГЕРБ, подчерта, че трябва да има разум от парламентарните групи.

Самата политика е низ от компромиси. Това е политиката. Това заяви Вежди Рашидов.

„Всеки път очаквам да има редовен кабинет в името на хората“, каза Рашидов.

“Очаквам отговорност и диалогичност от това НС”, това заяви Румен Христов, председателя на СДС.

“Ако и сега не се състави правителство обществото ще стигне до революционно състояние”. Това каза Рамадан Аталай от ДПС.

На въпроса колко ще продължи 49-то НС Аталай се пошегува като каза, че днешният ден е сигурен, за утре вече никой не може да каже.

На този ден, Велика сряда, православните християни трябва да си зададем въпроса дали делата ни съответстват на повелите на Спасителя. Българските политици да си зададат въпроса дали са важни личните интереси и дали трябва да работят в интерес на народа, а не народът да работи за политиците.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев.

Влизайки в Народното събрание българските политици да разберат, че девизът “Съединението прави силата” не е просто лозунг, а е сърцевината, около която се изгражда българската държава и да поддържат българската държава и българската държавност и да не я рушат, защото в нейното име са загинали стотици хиляди българи. Това, което се случва в последните години, е обидно за народа, обидно е и за загиналите за България, добави Гешев.

Ще се борим от първия ден, каза Кирил Петков от ПП.

Имаме ясна законодателна инициатива, добави Петков.

“Сега няма да предложим председател на НС, заместник обаче ще предложим”. Това заяви Никола Минчев, бивш председател на НС и депутат от ПП.

На въпроса дали ще има кабинет Минчев каза, че предстои да видим. /БГНЕС

Тагове: