Депутатите освободиха Росен Желязков като председател на НС

129 депутати гласуваха "за" оставката на Росен Желязков като председател на Народното събрание два дни преди предизборната и великденската ваканция на 49-ия парламент, предаде репортер на БГНЕС.


103 народни представители гласуваха "против". Свалянето на председателя е факт по искане на ПП-ДБ, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

“Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут”, каза Желязков, който предрече вота на депутатите като вот с "конститутивен ефект".

“Всички ние в тази зала сме хора, но които сме пратени тук да работим за други хора. Ние имаме нашите слабости, страсти, но като народни представители трябва да бъдем почтени и да имаме и човещина”, заяви още Желязков.

Той призова на преден план да бъде смирението. “Благодаря ви за доверието и за недоверието. Те са огледала, които създават образ и самооценка. Аз благодаря и за двете”, каза Желязков.

Той се извини на депутатите за всяко действие и бездействие, което ги е засегнало, след което благодари и на администрацията. “Скъпи колеги, за мен бе чест да бъда председател на Народното събрание”, добави Росен Желязков, а заместник-председателят на НС Росица Кирилова се разчувства и не успя да сдържи емоцията си. /БГНЕС