Депутатите пак се скараха, че и се сбиха

Страстите в пленарна зала отново се нажежиха. Минути след началото на заседанието, Мирослав Иванов бе принуден да обяви 20-минутна почивка, предаде репортер на БГНЕС.

Новото напрежение, прераснало и във физическа саморазправа между депутати от „Продължаваме промяната” и ДПС, дойде след декларация на Костадин Костадинов от „Възраждане”.

От най-високата трибуна в държавата Костадинов използва думите „фашистка измет” и призова да не се допуска „някой да окупира държавата”. Изказването му предизвика неодобрителна реакция от зала.

Явор Божанков от БСП се качи веднага на трибуната и заяви, че „очевидно Костадинов е единственият, който тика държавата целенасочено към конфликт”.

"Аз бях на същия протест и видях, че по него хвърляха стотинки. Не копейки, а стотинки", каза Божанков и продължи: "Знаете ли какво видяха българските граждани вчера, видяха как "Възраждане" гласува с ДПС. Него го е страх, че всички видяха, че заедно с ГЕРБ е следващия Волен Сидеров", каза депутатът, сочейки към депутатите от формацията на Костадинов.

Пререканията в зала продължиха и се стигна до размяна на остри реплики между Росен Костурков и Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната” и Хамид Хамид от ДПС.

Депутатите от двете ПГ се скупчиха. Ананиев беше ударен. Причините и обстоятелствата около конфликта не са ясни докрай, предполага се, че причината е поведението на депутата Костурков.

Мирослав Иванов беше принуден да обяви 20-минутна почивка.

След това Мирослав Иванов заяви, че наказание няма да има.

„Страстите са доста нажежени през последните дни. Налагането на наказание може би не е най-доброто решение, защото може да предизвика ответна реакция и да доведе до нови конфликтни ситуации. Най-важното е парламентът да продължи своята работа“, каза Иванов.

Той заяви, че Костурков не му е споделил какво точно е казал или направил срещу Хамид Хамид.

„Костурков не е разговарял с Хамид. Той се е опитал да каже нещо на друг колега от ДПС, който е изразил мнение по процедурата“, твърди Иванов. /БГНЕС