Депутатите се събират за новата пленарна сесия

Лятната ваканция на депутатите свърши и те се събират в пленарната зала в сряда, за да дадат началото на есенната парламентарна сесия, предаде репортер на БГНЕС.

Началото на новия парламентарен сезон ще започне и с традиционните декларации, в които парламентарните групи ще изразят позициите си по основните политически въпроси и ще очертаят приоритетите в работата си.

В първия си работен ден Народното събрание няма да започне с ветото на президента Румен Радев върху Закона за военното разузнаване, каквото бе очакването, а промените ще бъдат прегласувани като първа точка на заседанието в четвъртък.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще направят обръщение към нацията и народните представители в началото на първото заседание в есенната парламентарна сесия в сряда.

Депутатите ще стартират работа с дебат по промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесени от ПГ на „Обединени патриоти“. Те предвиждат попълване на пропуск в законодателство в полза на осиновителите на деца.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще подложат на гласуване и оставката на народния представител от „БСП за България“ Иван Генов, който е полежал прекратяване на пълномощията му по лични причини.

Народното събрание ще обсъжда още промени в Закона за измерванията, Закона за електронните съобщения, както и Годишния доклад за младежта за 2018 г. /БГНЕС