Депутатите ще разискват състоянието на „Български пощи“

Народните представители ще разискват по питането на Стоян Таслаков и Никола Димитров към заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова относно състоянието на „Български пощи“ ЕАД - неизплатените заплати на служителите и хакерската атака, предаде репортер на БГНЕС.

След разискванията, вицепремиерът Калина Константинова ще отговаря на депутатски въпрос за политиката на правителството за прием на лица, бягащи от война в България. Втори на депутатски въпрос ще отговаря социалният министър Георги Гьоков във връзка със спазването на правото на свободно сдружаване на работниците и служителите в "Липхер-Хаусгерете Марица" ЕООД.

Министър на здравеопазването Асена Сербезова ще отговаря на 7 въпроса, между които за уволнението на заместник-директора на РЗИ – Пловдив, както и за структурните промени в Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Александровска" ЕАД.

Предстои министър на земеделието да отговаря на питане за необходимостта от спешни мерки за ремонт на язовирната стена на язовир "Огоста", край гр. Монтана от неговия собственик Министерството на земеделието.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще отговори на въпрос за напредъка при изпълнение на "Рамково споразумение между Министерството на икономиката на Република България и Lockheed Martin Global INC относно програма за индустриално сътрудничество F-16 блок 70".

На депутатски питания ще отговаря още министрите на екологията Борислав Сандов, на транспорта Николай Събев, на електронното управление Божидар Божанов, на енергетиката Александър Николов, както и на туризма и външните работи – Христо Проданов и Теодора Генчовска. /БГНЕС