Депутатите заседават, приеха пряко излъчване

Започна заседанието на Народното събрание. Депутатите приеха предложението на Николай Хаджигенов пленарното заседание да се излъчва пряко по БНТ и БНР. Предложението бе прието с гласовете на 219 народни представители, предаде репортер на БГНЕС.

Като първа точка в дневния ред е изслушването на министър-председателя в оставка Бойко Борисов, който е в болница заради операция на коляно.

Миналата седмица депутатите, без тези на ГЕРБ, взеха решение да задължат премиера да дойде в Народното събрание, той не е правил това повече от година и да представи пред тях мерките и действията, предвидени в Националния план за възстановяване и устойчивост. Борисов обаче намекна, че едва ли ще присъства, след като в понеделник вечерта претърпя операция на коляното, причина за която стана контузия по време на футболен мач.

„Ако нещо щеше да допринесе - да отида, но те искат да викат и да направят патаклама в парламента“, коментира Борисов от болницата, където представи и номинираните за министри в проектокабинета на ГЕРБ. По думите му той ще бъде изписан в сряда.

В дневния ред на депутатите стои и изслушване на финансовия министър Кирил Ананиев, което трябваше да се проведе в края на миналата седмица, но заради неразбория и викове в пленарната зала бе отложено.

Депутатите се очаква да дебатират и по проект на решение за отмяна на Великденската ваканция на Народното събрание за 2021 г. /БГНЕС